Categorie: Sport

Blijf jezelf motiveren met deze tips

Nu de zon zich weer steeds vaker laat zien zijn de sportscholen ook overbezet. Veel studenten willen hun lichaam klaarstomen voor de zomer. Het buikje moet weg en de armen kunnen wat dunner. Helaas blijft het voor de meeste studenten bij een paar keer trainen en verliezen zij hierna de motivatie om door te gaan. In dit artikel zullen wij een aantal manieren met je bespreken waarmee je de motivatie erin houdt.

Lees meer..

Tips om effectief te sporten

Sporten is niet alleen fijn om je zinnen te kunnen verzetten, ook word je energieker van lekker sporten! Om sporten leuker te maken kan het fijn zijn om dit met anderen te doen. Zo kun je elkaar motiveren en elkaar blijven uitdagen. Dit verkleint de kans dat je een training overslaat of helemaal besluit te stoppen met sporten. Samen sporten kan in een bestaande groep, maar ook in een team wat je met vrienden vormt.

Lees meer..

De plank is zeer effectief bij goede uitvoering!

De plank, wie kent de oefening niet.. overal op het internet vind je er informatie, challenges en videos over. De oefening is goed voor de core, het bovenlichaam, het onderlichaam maar ook de binnenste kern spieren voor het ondersteunen van je gewrichten en het verbeteren van je postuur.

Lees meer..

5 reden waarom je bij ons moet bootcampen in Amsterdam

Bootcamp is razend populair, maar elke groep is natuurlijk net wat anders. Wat maakt Bootcamp Inc. in Amsterdam anders dan de rest?

Lees meer..

Hoe je blessures moet voorkomen tijdens het sporten

Je hebt het vast vaker meegemaakt… Een verrekte spier, overbelasting, een misstap waardoor je je verzwikt, enorme belasting d.m.v. schokken/klappen op je gewrichten, een kogelgewricht uit de kom gaat oftewel een blessure.

Zelf heb ik Shin Splints (scheenbeenvliesonsteking) ervaren.. Dit kwam doordat ik van weinig inspanning ineens 5 keer in de week ging trainen in het krachthonk, 3 keer voetbal training had en elk weekend een wedstrijd. Na 3 weken volhouden kreeg ik last aan de voorkant van mijn scheen onderaan, ik had Shin Splints. Wat baalde ik.. Af en toe had ik er nog last van en ik heb opgezocht wat ik kon doen om dit probleem te verhelpen.

Lees meer..