Blijf jezelf motiveren met deze tips

Nu de zon zich weer steeds vaker laat zien zijn de sportscholen ook overbezet. Veel studenten willen hun lichaam klaarstomen voor de zomer. Het buikje moet weg en de armen kunnen wat dunner. Helaas blijft het voor de meeste studenten bij een paar keer trainen en verliezen zij hierna de motivatie om door te gaan. In dit artikel zullen wij een aantal manieren met je bespreken waarmee je de motivatie erin houdt.

Vind een trainingspartner

Wanneer je een maatje hebt waarmee je elke keer gaat trainen zal je zien dat je minder snel afzegt dan je normaal zou doen. Je wilt je trainingspartner natuurlijk niet teleurstellen. Toch is het vinden van het juiste trainingsmaatje niet erg makkelijk. Wanneer je iemand hebt die minder gemotiveerd is dan jijzelf zal je sneller geprikkeld worden om een training niet te gaan. Wees dus zorgvuldig met het kiezen.

Hou je lichaam in de gaten

Als je dagelijks je lichaam in de gate houdt doormiddel van het wegen van je gewicht en het bekijken van je BMI, zal je zien dat je gemotiveerd blijft. Het zien van vooruitgang geeft je een goed gevoel waardoor je door wilt gaan. Het bepalen van je BMI kan tegenwoordig heel gemakkelijk online, zo heeft bijvoorbeeld Berekenen.nl een handige BMI bereken tool.

Stel doelen

Het stellen van doelen zorgt ervoor dat je iets hebt om naar uit te kijken. Het bepalen van de doelen is volledig aan jezelf. Als je weet van jezelf dat je een echte doorzetter bent, kan je de doelen wat verder leggen dan wanneer je van jezelf weet dat je hier moeite mee hebt. Bij het behalen van een doel kan je jezelf best even verwennen met een lekker etentje of iets dergelijks. Toch moet je oppassen dat je na het behalen van een doel niet de motivatie verliest.

Akash Soedamah

Akash Soedamah

Trainer en marketing specialist at Bootcamp Inc
Sport is altijd al een grote factor en passie geweest in mijn leven. Mijn interesse voor gezondheid, sport en voeding is nooit vervaagd. Vandaar dat ik mijn passie graag deel met de wereld.
Akash Soedamah

Latest posts by Akash Soedamah (see all)